ISTANBUL

İç Mimari tasarım ve uygulama projesi

2021

Vitrosens Biyoteknoloji Merkezi’nin ilk yerli binası, Ümraniye’de endüstriyel ve seri üretim yapılarının yoğunlaştığı bir bölgede yer almaktadır.

Projenin mekan tasarımına, mevcut alanın kısıtlamalarına odaklanıp, bu kısıtlara çeşitli çözümler üreterek başlandı. Zemin katta tek bir cepheden ışık alan ve alçak tavan yüksekliğine sahip olan yapıda aydınlık bir karşılama ve ofis alanı yerleştirilerek ferah ve doğal ışığın hakim olduğu bir alan oluşturuldu. Bu bağlamda, ofisleri cam doğramlarla bölerek ışığın tüm katın tamamına yayılabileceği bir plan düzeni tasarlandı. İç mekan tasarımında minimal bir tavır yansıtmamıza rağmen, bekleme alanı ve mini servis alanı dinamik, davetkar ve rahat bir his veren bir mekan olarak kurgulandı.

Mekanın ışık alan tek cephesi olan karşılama ile bekleme alanını bağlayan koridor boyunca süzülen doğal ışıktan maksimum oranda faydalanabilmek amacıyla sergileme alanı yarı geçirgen bir yapıda tasarlanmış ve el işçiliği ile üretilmiştir. Ters ışıkta yer almasından dolayı, ürün sergilemek için uygun görünmeyen bu sergi strüktüründe, yer yer dolu yüzeyler, yer yer spot ışıklar kullanılarak gün içerisinde çeşitli ışık gölge oyunlarına imkan veren keyifli bir mekana dönüştürülmüştür.

Kurumsal kimliğin iç mekan tasarımında yansıtılması hedeflenen; yenilikçi, çağdaş, hijyenik, ilerici, ferah ve minimalist olguları, kurumsal kimliği destekleyen, malzeme, renk seçimleri ve oluşturulan ışık oyunları ile beraber net formlarda ve yalın ritimlerde kullanılmasıyla sağlanmıştır.

Üçüncü kat giriş aksında kullanıcısını tüm mekanda gezdiren, kesintisiz bir lineer ışık kurgulanmıştır. Bu katta bulunan yönetim ofisleri, açık ofisler ve sosyal alanlar hem zeminde hem de tavanda kullanılan farklı malzemeler, renkler ve ışık yönlendirmeleriyle birbirinden ayrılmıştır.

Ofis katında yine zemin katta olduğu gibi maksimum doğal ışıktan faydalanılmaya odaklanılmıştır. Katta bina cephelerine yerleşmiş kapalı ofislerin iç cephelerinde ofis içlerinde mahremiyeti engellemeden lineer doğramalar yerleştirilip, doğal ışığın ortak çalışma alanına ulaşması için ışık yarıkları oluşturulmuştur. Böylelikle açık ofislerin kullanıcıları için aydınlık bir alan sağlanmıştır.


 

Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
HCR_7844
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens BiyoteknolojiVITROSENS_08.03.2021-23
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji
Vitrosens Biyoteknoloji